Over Daf 200
De DAF 200-serie is een lichte bedrijfswagen die werd geproduceerd door DAF, een Nederlands bedrijf, vanaf 1989. De DAF 200 is ontwikkeld in samenwerking met het Britse bedrijf Leyland Trucks en staat in feite bekend als een rebadge van de Leyland DAF 200. Dit voertuig was bedoeld om een breed scala aan bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, van klein transport tot distributiewerk.
De DAF 200-serie werd aangeboden in verschillende configuraties, waaronder gesloten bestelwagens, chassis-cabines en personenvervoer. Deze flexibiliteit maakte het model geschikt voor diverse sectoren, zoals de bouw, transport en gemeentelijke diensten. De voertuigen waren robuust gebouwd, met een ontwerp dat gericht was op functionaliteit en duurzaamheid.
Onder de motorkap van de DAF 200 bevonden zich meestal dieselmotoren, variërend van 1,9 tot 2,5 liter. Deze motoren stonden bekend om hun betrouwbaarheid en zuinigheid, wat van cruciaal belang was voor bedrijven die veel kilometers maakten. De motoren waren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, wat zorgde voor een goede controle en brandstofefficiëntie.
De ophanging van de DAF 200 was ontworpen om comfort te bieden, zelfs bij zware ladingen. Ondanks zijn bescheiden formaat bood de DAF 200-serie uitstekende laadcapaciteit en was hij een populaire keuze in Europa voor lichte bedrijfswagens.
Advies
Helaas komt het nog vaak voor dat mensen de verkeerde accu kiezen, waardoor we altijd adviseren een expert er naar te laten kijken. Op die manier kunt u beschadiging van uw DAF voorkomen. Bij twijfel vragen we u ons de volgende informatie op te sturen:
- Een foto van de bovenkant met de zichtbare + en -
- Eventuele nummers op de accu
- De afmeting van uw accu (lxbxh)
- Uw kenteken.
Op die manier kunnen wij u geheel gratis een advies geven over uw DAF accu. De informatie kunt u eenvoudig versturen via WhatsApp (073-6445734) of via de mail ([email protected]). Ook is het mogelijk om met uw accu langs te komen in onze winkel.
Belangrijk!
Zorg ervoor dat dezelfde technologie wordt gebruikt wanneer je de accu vervangt, dus AGM moet worden vervangen door AGM en EFB door EFB. Het niet naleven van deze richtlijnen kan resulteren in schade aan de accu en aan het voertuig zelf.
Waarschuwing: De onderstaande gegevens kunnen afwijken. Voor het juiste resultaat is het belangrijk om ook het model en het bouwjaar van uw voertuig te controleren.